Kydonia Restaurant

Kydonia

Kydonia ; Ege denizinin tadı ve kokusu … Birbirini tekrar etmeyen, zincir olmayan, rahat, özenli ama şaşalı olmayan, butik mekanlar yaratma hayaliyle yola çıkan Soul Group mekanlarından birisi Kydonia. Aynı denizin iki yakasında yaşayan, rüzgarlarla aynı defneyi koklayan, aynı rakıyla kadeh kaldıran insanların hünerleri ile harmanlanmış Kydonia lezzetleri. İsmini Ayvalık’ın tarihi adından alan Kydonia, aynı zamanda bir deniz kabuklusunun da adı. Kydonia’da, Ege’nin nimetlerinin keyfini, en taze, en tanıdık, en yalın hali ile, kendinizi ‘ada’da hissedeceğiniz, mütevazi ve rahat bir ortamda çıkarabiliyorsunuz. Kydonia yemekleri, bir buçuk senelik araştırma sonucu, Girit ve adalardan 1920’lerde Türkiye’ye dönen mübadillerin eski aile reçetelerinden (çoğu el yazısı defterler olmak üzere) tek tek yorumlanarak oluşturuldu. En taze deniz ürünleri, Ege dağlarından toplanan çeşit çeşit otları, Alaçatı’nın közlenmiş bebek enginarı, sakızlı ahtapot yahnisi, Ayvalık mandıradan getirtilen ve 6 ay tarçınlı zeytinyağında dinlendirilen yatırma peyniri, 7 otlu Niko’su, fındıklı ve yoğurtlu Zaho otu, kara kekikli Girit ezmesi, kalamarlı akkızı, ızgara lorlu böreği, şarap soslu midyesi ve daha 70 çeşit mezesi, zeytin odununda ızgara mevsim balıkları, kabukluları ile Kydonia tam bir lezzet üssü … Boğaz manzarası eşliğinde sohbetlerinizi gurme lezzetlerle şenlendirmek için bekliyoruz.

Türkçe